Ardei umpluti

on

Ingrediente:

  • 500g carne tocata porc sau amestec cu vita
  • ardei
  • 2 cepe
  • 150 g orez
  • 2 rosii taiate cubulete
  • 4 linguri sos de tomate
  • 50 ml ulei
  • marar
  • vegeta
  • piper
  • sare

Instructiuni:

  1. Orezul se spala si se lasa in apa rece.
  2. Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri de ulei intr-o tigaie.
  3. Cand devine sticloasa se adauga orezul scurs si 2 linguri pasta tomate si se mai caleste 2 minute.
  4. Se condimenteaza cu vegeta ( o lingurita cu varf ) , piper si se lasa la racit.
  5. Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu ceapa si orezul racite, cu mararul toacat marunt, cu sare si piper dupa gust.
  6. Se umplu ardeii cu compozitia obtinuta si se preseaza bine sa se umple bine
  7. Se adauga 3 linguri de sos de rosii , 3 linguri ulei, o lingurita vegeta cu varf, piper si apa cat sa acopere ardeii.
  8. Se pune 40 min la high pressure la multicooker/kukta.
  9. Orezul nu se lasa pe programul “keep warm” ca se face mult prea moale. Cum se termina programul cum se scot aburii din kukta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *