Ingrediente:
- 500g carne tocata porc sau amestec cu vita
- ardei
- 2 cepe
- 150 g orez
- 2 rosii taiate cubulete
- 4 linguri sos de tomate
- 50 ml ulei
- marar
- vegeta
- piper
- sare
Instructiuni:
- Orezul se spala si se lasa in apa rece.
- Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri de ulei intr-o tigaie.
- Cand devine sticloasa se adauga orezul scurs si 2 linguri pasta tomate si se mai caleste 2 minute.
- Se condimenteaza cu vegeta ( o lingurita cu varf ) , piper si se lasa la racit.
- Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu ceapa si orezul racite, cu mararul toacat marunt, cu sare si piper dupa gust.
- Se umplu ardeii cu compozitia obtinuta si se preseaza bine sa se umple bine
- Se adauga 3 linguri de sos de rosii , 3 linguri ulei, o lingurita vegeta cu varf, piper si apa cat sa acopere ardeii.
- Se pune 40 min la high pressure la multicooker/kukta.
- Orezul nu se lasa pe programul “keep warm” ca se face mult prea moale. Cum se termina programul cum se scot aburii din kukta.