Dimplomat cu fructe

Ingrediente:

  • 500 ml frisca lichida
  • 500 ml lapte
  • 400 g piscoturi
  • 200 g zahar
  • 20 g gelatina
  • 5 galbenusuri
  • 3 portocale
  • 3 kiwi
  • 2 linguri faina
  • 1 conserva ananas in suc propriu
  • 1 esenta de lamaie

Instructiuni:

  1. Gelatina se hidrateaza cu apa calda si se lasa sa stea
  2. Se pune zaharul intr-o cratita. Se adauga apoi galbenusurile , faina, esenta de lamaie. Se amesteca totul cu un tel pana devine omogen
  3. Apoi se adauga din lapte putin cate putin sa il incorporam.
  4. dupa ce avem un amestec omogen , fara cocoloase se pune la foc mic amestecand continuu
  5. trebuie sa se ingroase si sa dea in doua clocote
  6. Se lasa sa se raceasca cam 10 minute
  7. Se adauga in crema gelatina care a devenit ca un jeleu ( daca crema nu e suficient de calda se pune un pic pe foc ca sa topeasca toata gelatina)
  8. fructele se taie intre timp cubulete, incercam sa nu facem multa zeama sa nu se taie crema
  9. se bate frisca pana devine spuma tare
  10. peste frisca se aduga crema racita la temperatura camerei ( prima data jumatate si se mixeaza in continuare sa se incorporeze )
  11. piscoturile se inmoaie in sucul de la ananas si se aseaza pe tava
  12. se pune un strat de crema , unul de fructe, unul de crema , unul de fructe si deasupra alte fructe.
  13. se pune la frigider peste noapte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *