Ingrediente:
- 500 ml frisca lichida
- 500 ml lapte
- 400 g piscoturi
- 200 g zahar
- 20 g gelatina
- 5 galbenusuri
- 3 portocale
- 3 kiwi
- 2 linguri faina
- 1 conserva ananas in suc propriu
- 1 esenta de lamaie
Instructiuni:
- Gelatina se hidrateaza cu apa calda si se lasa sa stea
- Se pune zaharul intr-o cratita. Se adauga apoi galbenusurile , faina, esenta de lamaie. Se amesteca totul cu un tel pana devine omogen
- Apoi se adauga din lapte putin cate putin sa il incorporam.
- dupa ce avem un amestec omogen , fara cocoloase se pune la foc mic amestecand continuu
- trebuie sa se ingroase si sa dea in doua clocote
- Se lasa sa se raceasca cam 10 minute
- Se adauga in crema gelatina care a devenit ca un jeleu ( daca crema nu e suficient de calda se pune un pic pe foc ca sa topeasca toata gelatina)
- fructele se taie intre timp cubulete, incercam sa nu facem multa zeama sa nu se taie crema
- se bate frisca pana devine spuma tare
- peste frisca se aduga crema racita la temperatura camerei ( prima data jumatate si se mixeaza in continuare sa se incorporeze )
- piscoturile se inmoaie in sucul de la ananas si se aseaza pe tava
- se pune un strat de crema , unul de fructe, unul de crema , unul de fructe si deasupra alte fructe.
- se pune la frigider peste noapte