Ingrediente pentru aluat:
- 600 g faina
- 2 linguri ulei de masline
- o lingurita rasa de sare
- 1 lingurita zahar
- 300 ml apa rece
- 50 ml apa calda
- 25 grame drojdie
Ingrediente pentru topping ( pentru 2 pizza ) :
- sos de rosii cateva linguri pentru ungerea aluatului
- 4 cremvursti taiati feliute
- salam taiat felii subtiri ( cam jumatate dintr-un salam)
- mozzarella data pe razatoare ( 400 g)
- un ardei taiat feliute
- porumb fiert ( cam jumatate de conserva)
- ciperci taiate felii ( o conserva )
- o ceapa taiata felii subtiri
- cateva felii de ardei iuti
* ingredientele pentru topping difera de la pizza la alta, in principiu pui cam ce iti place
Instructiuni:
- Porumbul si ciuperciile se pun la scurs ca sa nu fie exces de apa in pizza
- Se preincalzeste cuptorul la 50 grade
- In 300 ml apa se dizolva drojdia
- Se adauga 50 ml apa calduta + zaharul + sarea + uleiul de masline
- Se omogenizeaza amestecul
- Se cerne prin sita faina intr-un bol mare si se amesteca cu continutul facut inainte
- Se framanta pana cand capata o textura elastica si se dezlipeste cu usurinta de marginea bolului
- Se opreste cuptorul si se pune bolul cu aluatul in cuptor timp de 1h
- Dupa ce a crescut se imparte aluatul in doua
- Intre timp cuptorul se preincalzeste la 200 grade
- Fiecare parte din aluat va reprezenta o pizza
- Se framanta fiecare aluat pe un blat pudrat cu faina si se framanta pana cand nu se mai lipseste si devine elastic
- Se formeaza o bila si apoi se intinde in forma de cerc cu sucitorul
- Dupa ce am obtinut forma dorita se pune aluatul pe o hartie de copt si apoi se unge aluatul cu sosul de rosii si deasupra se pune mozzarela si ingredientele dorite
- Se pune pe tava din cuptorul preincalizt la 200 grade timp de 15 minute