Ingrediente:
- 1 cana si jumatate de fasole ( cana de 250 ml )
- apa pana la nivelul maxim al kuktei ( aprox 3l apa)
- ciolan sau afumatura
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 rad patrunjel
- 1 felie telina (cam cat palma)
- 500g sos de rosii
- 2 lingurite boia dulce
- 2 linguri de vegeta/mirodenia
- tarhon
- putin ulei pentru calit
Instructiuni
- Daca se foloseste ciolan crud , se fierbe 1 h in kukta ( 1h de cand a inceput sa fluiere kukta ) in 4 l de apa
- Fasolea se pune la inmuiat de cu seara. Apa trebuie sa o depaseasca cu mult, intrucat fasolea se umfla si absoarbe apa.
- Fasolea se scurge de apa si se opareste cu apa fiarta, de trei ori, de fiecare data aruncandu-se apa. In acest fel te asiguri ca nu vei avea probleme cu stomacul atunci cand mananci fasole.
- Se caleste ceapa in putin ulei, apoi se adauga carnea , morcovii , patrunjelul si telina si se lasa 2-3 min la calit
- Se adauga apa , sosul de rosii , boiaua, vegeta si se lasa in kukta dupa ce sfaraie 40 min.
- Apoi se poate adauga tarhonul.