Musuroi de cartita cu banana

Ingrediente pentru blat:

  • 6 oua
  • 150g zahar
  • 40 ml ulei
  • 40g cacao
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 150g faina
  • putina sare

Ingrediente pentru umplutura:

  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 500g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 banane

Instructiuni:

  1. Se mixeaza albusurile pana devin spuma tare, apoi se adauga zaharul.
  2. Galbenusurile se amesteca cu esenta de vanilie si uleiul, apoi se incorporeaza in amestecul de albusuri
  3. Faina se amesteca cu cacaoa si sarea si se adauga peste amestec cu paleta, amestecand usor.
  4. Se pune la cuptor preincalzit la 180 grade , timp de 40 de minute
  5. Se decupeaza un cerc din blat si excesul de blat se faramiteaza
  6. Se taie bananele in doua pe lung si se aseaza in cercul decupat din blat
  7. Smantana pentru frisca si mascarpone trebuie sa fie reci cand se mixeaza.
  8. Se adauga peste mascarpone si zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza putin pana devine totul omogen , nu prea mult, sa nu se taie.
  9. Peste amestecul umpluturii se va presara excesul de blat care s-a faramitat initial.
  10. Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *