Ingrediente pentru blat:
- 6 oua
- 150g zahar
- 40 ml ulei
- 40g cacao
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 150g faina
- putina sare
Ingrediente pentru umplutura:
- 250 ml smantana pentru frisca
- 500g mascarpone
- 100 g zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 3 banane
Instructiuni:
- Se mixeaza albusurile pana devin spuma tare, apoi se adauga zaharul.
- Galbenusurile se amesteca cu esenta de vanilie si uleiul, apoi se incorporeaza in amestecul de albusuri
- Faina se amesteca cu cacaoa si sarea si se adauga peste amestec cu paleta, amestecand usor.
- Se pune la cuptor preincalzit la 180 grade , timp de 40 de minute
- Se decupeaza un cerc din blat si excesul de blat se faramiteaza
- Se taie bananele in doua pe lung si se aseaza in cercul decupat din blat
- Smantana pentru frisca si mascarpone trebuie sa fie reci cand se mixeaza.
- Se adauga peste mascarpone si zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza putin pana devine totul omogen , nu prea mult, sa nu se taie.
- Peste amestecul umpluturii se va presara excesul de blat care s-a faramitat initial.
- Pofta buna!