Placinta cu branza si stafide

Ingrediente pentru aluat:

  • 150 ml lapte caldut
  • 1/2 plic drojdie (~3,5 g)
  • 1 lingura zahar brut
  • 25 grame unt
  • 1 galbenus ou
  • 1/4 lingurita sare
  • 250 g faina alba

Ingrediente pentru umplutura:

  • 350g branza de vaca
  • 150g smantana acra (15%)
  • 2 oua
  • 1 esenta lamaie
  • 1 vf de cutit nucsoara
  • 3 linguri sirop de artar
  • 3-4 linguri de stafide

Instructiuni:

  1. Se dizolva drojdia in laptele caldut si se adauga si zaharul
  2. Apoi se adauga untul, galbenusul, sarea si se cerne faina deasupra
  3. Se framanta 15 minute apoi se lasa la loc cald timp de 1h ca sa creasca
  4. Se unge blatul cu ulei si un pic de faina ca sa nu se lipeasca
  5. Se imparte in doua aluatul 
  6. Partea de pe fundul tavi se intinde direct pe foaia de copt ca sa fie mai usor de montat (Sa nu se tot lipeasca)
  7. Se adauga crema ( care in prealabil a fost facuta prin amestecarea tuturor ingredientelor cu un tel )
  8. Deasupra se pun fasii din partea a doua a aluatului.
  9. Se pune la cuptor preincalzit la 180 grade , timp de 40 de minute
  10. Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *