Ingrediente pentru aluat:
- 150 ml lapte caldut
- 1/2 plic drojdie (~3,5 g)
- 1 lingura zahar brut
- 25 grame unt
- 1 galbenus ou
- 1/4 lingurita sare
- 250 g faina alba
Ingrediente pentru umplutura:
- 350g branza de vaca
- 150g smantana acra (15%)
- 2 oua
- 1 esenta lamaie
- 1 vf de cutit nucsoara
- 3 linguri sirop de artar
- 3-4 linguri de stafide
Instructiuni:
- Se dizolva drojdia in laptele caldut si se adauga si zaharul
- Apoi se adauga untul, galbenusul, sarea si se cerne faina deasupra
- Se framanta 15 minute apoi se lasa la loc cald timp de 1h ca sa creasca
- Se unge blatul cu ulei si un pic de faina ca sa nu se lipeasca
- Se imparte in doua aluatul
- Partea de pe fundul tavi se intinde direct pe foaia de copt ca sa fie mai usor de montat (Sa nu se tot lipeasca)
- Se adauga crema ( care in prealabil a fost facuta prin amestecarea tuturor ingredientelor cu un tel )
- Deasupra se pun fasii din partea a doua a aluatului.
- Se pune la cuptor preincalzit la 180 grade , timp de 40 de minute
- Pofta buna!