Prajitura cu portocale

Ingrediente pentru blat:

  • 6 oua
  • 130g zahar
  • 40 ml ulei
  • 40g cacao
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 90g faina
  • putina sare

Ingrediente pentru umplutura:

  • 250 ml mascarpone
  • 500g branza de vaci
  • 100g unt moale
  • 100g zahar ( de preferat pudra)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 linguita esenta vanilie

Ingrediente pentru jeleu:

  • 1 l suc de portocale
  • 100g amidon

Instructiuni pentru blat:

  1. Se mixeaza albusurile pana devin spuma tare, apoi se adauga zaharul.
  2. Galbenusurile se amesteca cu esenta de vanilie si uleiul, apoi se incorporeaza in amestecul de albusuri
  3. Faina se amesteca cu cacaoa si sarea si se adauga peste amestec cu paleta, amestecand usor.
  4. Se pune la cuptor preincalzit la 180 grade , timp de 40 de minute

Instructiuni pentru crema:

  1. Se mixeaza mascarpone cu branza de vaci ( sa fie reci de la frigider )
  2. Se adauga untul moale , zaharul, zaharul vanilat si esenta
  3. Se mixeaza 3-4 minute pana devine omogen.

Instructiuni pentru jeleu:

  1. Se pune amidonul si sucul de portocale pe foc
  2. Se amesteca pana devine ca o budinca mai tare , 5-10 minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *