Ingrediente blat:
- 4 oua
- 1 plic zahar vanilat (optional)
- 3 linguri de sirop de artar / zahar
- o esenta vanilie (2ml)
- o esenta lamaie (2ml)
- 1 vf de cutit de praf de copt
- 4 linguri cu varf de faina/ 100g
Instructiuni blat:
- Se mixeaza albusurile, spuma tare
- Se adauga zaharul / siropul de artar
- Galbenusurile se freaca cu esentele
- Se amesteca cele doua compozitii
- Apoi se adauga faina, praful de copt si se mai amesteca usor cu o spatula
- Se toarna compozitia intr-o forma de tarta, in care am pus in prealabil hartie de copt
- Se introduce la cuptor la foc mediu (180 grade celsius) 20-25 minute
Ingrediente crema:
- 1 budinca vanilie dubland cantitatea de amidonĀ
( 500 ml lapte, 4 linguri amidon, 4 galbenusuri, 2 linguri de sirop de artar , 1 esenta vanilie (2ml))
Instructiuni crema:
- Instructiunile de la reteta de budinca de vanilie
Ingrediente jeleu:
- 300g capsuni
- 100 ml apa
- 4g agar
- 1 lingura sirop de artar (optional)
Instructiuni jeleu:
- Se pun capsunile congelate in apa la fiert, dupa ce se dezgheata se blenduiesc si se strecoara
- Trebuie sa fie 400ml lichid in total, daca nu se completeaza cu apa
- Se pun la fiert cu agar si siropul de artar.
- Cand incepe sa fiarba se lasa 2-3 minute.