Tarta cu fructe

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 1 plic zahar vanilat (optional)
  • 3 linguri de sirop de artar / zahar
  • o esenta vanilie (2ml)
  • o esenta lamaie (2ml)
  • 1 vf de cutit de praf de copt
  • 4 linguri cu varf de faina/ 100g

Instructiuni blat:

  1. Se mixeaza albusurile, spuma tare
  2. Se adauga zaharul / siropul de artar
  3. Galbenusurile se freaca cu esentele 
  4. Se amesteca cele doua compozitii 
  5. Apoi se adauga faina, praful de copt si se mai amesteca usor cu o spatula
  6. Se toarna compozitia intr-o forma de tarta, in care am pus in prealabil hartie de copt
  7. Se introduce la cuptor la foc mediu (180 grade celsius) 20-25 minute

Ingrediente crema:

( 500 ml lapte, 4 linguri amidon, 4 galbenusuri, 2 linguri de sirop de artar , 1 esenta vanilie (2ml))

Instructiuni crema:

  1. Instructiunile de la reteta de budinca de vanilie

Ingrediente jeleu:

  • 300g capsuni
  • 100 ml apa
  • 4g agar
  • 1 lingura sirop de artar (optional)

Instructiuni jeleu:

  1. Se pun capsunile congelate in apa la fiert, dupa ce se dezgheata se blenduiesc si se strecoara
  2. Trebuie sa fie 400ml lichid in total, daca nu se completeaza cu apa
  3. Se pun la fiert cu agar si siropul de artar.
  4. Cand incepe sa fiarba se lasa 2-3 minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *