Ingrediente:
- 1/2 caserola piept de pui
- 1 ceapa
- 1 lingura ulei
- 1/2 lingura vegeta/mirodenia
- 1 l apa
- 4 linguri cu vf smantana
- 4 linguri cu vf faina
- un pic de lapte pt dizolvarea fainii
- 5-6 catei de usturoi
Instructiuni:
- Se curata pieptul de pui si se taie bucatele mici
- Se pune ceapa tocata marunt intr-o lingura de ulei la calit
- Se adauga si carnea 2 minute la calit
- Apoi se adauga apa cat sa fie deasupra carnii si vegeta
- Se lasa sa fiarba 30-40 minute ( sa fie puiul bine facut)
- Intre timp se amesteca faina cu smantana pana devine o pasta moale (se poate subtia cu lapte daca e prea grasa smantana)
- In amestecul de smantana se adauga si usturoiul pisat
- Apoi se adauga un pic de zeama care fierbe ( un polonic) ca sa nu faca cocolase faina cu smantana , apoi se adauga la fiert.
- Dupa ce se ingroasa un pic se poate servi cu mamaliga sau piure de cartofi.