Skip to content
Ingrediente:
- 1 felie de telina mai groasa ( aprox 150 g)
- 3-4 frunze foi de dafin
- 1 pastarnac
- 2 morcovi
- 1 ceapa mare
- 3 linguri ulei
- 2 linguri rase de sare
- 8 catei de usturoi
- 2 galbenusuri
- 100ml smantana
- piper macinat
- 1kg burta de vita fideluta prefiarta
- 2,5 l- 3 l apa
- 50g otet
Instructiuni:
- se razuiesc telina, pastarnacul si morcovii
- se calesc cele razuite cu 3 linguri de ulei aprox 2 minute
- se pun in kukta 2,5-3 l apa , se adauga si burta care e dezghetata si spalata in prealabil
- se adauga in kukta si ceapa crapata ( nu se taie ca sa nu se dezintegreze prin ciorba), foile de dafin, sarea, 5 catei de usturoi
- trebuie sa sfaraie kukta aprox 20 min
- se amesteca 2 galbenusuri cu otet, smantana, piperul si cei 3 catei de usturoi razuiti
- peste continutul de la 6 se adauga 2 polonice de ciorba
- se amesteca cu continutul kuktei si se mai clocoteste 5 min