Ingrediente:
- 1 l lapte
- 100 g unt
- 4 oua
- o lingurita sare
- 200 g zahar
- 8 g zahar vanilat
- 250 ml smantana
- 500 g branza de vaci proaspata
- 300 g malai
- 3 linguri faina de grau
Instructiuni:
- Intr-un vas de 3 litri se adauga laptele, untul si sarea se lasa la foc incet sa fiarba.
- Cand da primul clocot se adauga faina de malai in ploaie batatnd mereu cu telul sa nu se faca cocoloase dupa aproximativ 5 min dupa ce se ingroasa compozitia se ia vasul de pe foc.
- Dupa ce aproape s-a racit compozitia se adauga branza maruntita cu furculita, se adauga smantana, galbenusurile si faina de grau si se amesteca bine.
- La aceasta compozitie se mai adauga albusurile batute bine spuma cu zaharu vanilat si zaharul.
- Compozitia se pune intr-o tava cu hartie de copt si se baga la cuptor 40 min la 180 grade
- Dupa ce a stat 40 min se scoate tava si si se mai toarna 100-150 ml lapte peste el si se mai lasa inca 10 min la cuptor.
- In reteta din poze am testat jumatate din cantitati . Iese foarte buna!!