Ingrediente:
- 500 g fasole boabe
- 2l apa
- 50g ulei
- 1 ceapa mare
- 1 gogosar mediu-mic
- 1 morcov
- 1 lingurita sare
- 500 g suc de rosii
- 50 g faina + 4 linguri de apa rece
- 2 foi de dafin
- 1 lingurita de patrunjel, marar, tarhon, cimbru, piper, sare, dupa gust.
Instructiuni:
- Se pune fasolea la inmuiat. A doua zi se spala din doua ape.
- Se pune in kukta fasolea, morcovul si afumatura timp de 30 min cu 2 l apa
- Se caleste ceapa in ulei, se adauga gogosarul si sarea
- Se adauga sucul de rosii si se desarta peste fasolea fiarta adaugand foile de dafin
- Faina se freaca cu 4 linguri de apa rece , apoi se ia un polonic din apa din care a fiert fasolea si se adauga peste faina , apoi se desarta peste fasole.
- Se mai lasa inca 15 min pe foc
- La final se adauga restul condimentelor