Ingrediente:
- 2 fire sofran
- 1 lingura ulei masline extravrigin
- 1 ceapa mica galbena tocata (optional)
- 2 cesti de orez ( preferabil basmati)
- 3- 3/4 cesti de apa
- 1 lingurita sare
Instructiuni:
- Pisati sofranul intr-un mojar pana obtineti un praf foarte fin. Se toarna 1/4 ceasca de apa fierbinte peste praful de sofran si se lasa la macerat timp de 5 minute.
- Între timp spalati si scurgeti orezul Basmati.
- Într-o oală mare se adauga ulei de masline la foc mediu, apoi ceapa tocată şi gatiti pentru aproximativ 10 minute, pana ceapa incepe sa se caramelizeze.
- Daca nu faceti cu ceapa adaugati direct orezul in uleiul de masline
- Adauga orezul in oală şi gatiti timp de un minut amestecul de orez cu ceapa. Se toarnă lichidul galben de sofran uniform pe partea de sus a orezului. Se adauga apa si se lasa la fiert.
- Se acopera vasul si se reduce focul la mic. Se gateste orezul pentru 20-25 de minute ( depinde de timpul inscriptionat pe cutie).
esti grozava!