Ingrediente:
- 3 cepe medii tocate marunt
- un pic de ulei pentru a innabusi ceapa (~3 linguri)
- 2 ardei / gogosari rosii taiati marunt
- 1 lingura boia ( iute sau dulce)
- 1,5 kg cartofi taiati patratele
- 3-4 foi dafin
- 1+1/2 lingura vegeta
- 1/2 l buluion sau 500 g pasta de rosii
- aprox 1 l apa
- 1 lingurita piper
- 500 g afumatura/ carnat taiat marunt
Instructiuni:
- Se foloseste o cratita incapatoare de preferat sa fie din teflon
- Se inabusa ceapa in putin ulei ~ 2 minute
- Se adauga cartofii+ gogosarii + afumatura~ 2 minute
- Se adauga bulionul+ apa ( sa treaca un pic peste cartofi) + foile de dafin + piper+boia+vegeta
- Se pune la foc mijlociu aprox 40 minute ( incercati cartofii cu furculita cand sunt gata puteti opri focul)
- Se amesteca din 5 in 5 minute sa nu se prinda ( cu lingura de lemn)