Varza a la Cluj

Ingrediente:

  • 1,5 kg varza
  • 2 lingurite cimbru
  • 2 lingurite marar uscat
  • 2 lingurite boia dulce
  • sare, piper dupa gust
  • 50 ml ulei

  • 1 kg carne tocata porc sau amestec cu vita
  • 2 cepe
  • 2 ligurite de boia dulce
  • sare , piper dupa gust

  • 4 frunze foi de dafin
  • 300 g orez
  • 500 ml suc de rosii
  • 500 ml apa

Instructiuni:

  1. Peste varza se pune cimbrul, mararul , sare, piper, boia si ulei
  2. Carnea tocata se amesteca cu ceapa, boia, sare, piper
  3. Se pune jumatate din amestecul cu varza, apoi jumatate din sosul de rosii, apoi orezul spalat din 3 ape, deasupra carnea si peste varza ce a ramas. Se mai adauga sosul de rosii ramas si foile de dafin.
  4. Se adauga apa si se pune 45 min pe meat/stew.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *